2013. október 6., vasárnap

Twinings Berry`s Hexagon = Bogyós hatszög






Twinings Berry`s Hexagon = Bogyós hatszög


A hajtogatás menete:


1.-2. tasak mutatja be, hogy egy téglalap alakú alapot hogy kell úgy meghajtani, hogy a kiválasztott gyümölcskör a minta közepére essen.
Először megfeleztem a hosszú téglalapot, majd a kör mellett lehajtottam a papírt mindkét oldalon. Ahol a hosszú felezőt középen metszi a két átló, ott kell majd elvágni alul is és felül is.

3. tasakon a betűket eltüntetjük azzal, hogy völgyhajtással előre hajtjuk a papírt, majd alul a hátoldalra hajtjuk a sarkakat hegyhajtással.

Trükk: 
Ragasszuk le minkét hajtás közepét a felezővonalnál, mert a következő lépést - a keskenyebb hajtást úgy lehet  pontosan lehajtani, ha a több réteg papír nem mozog el. Nekem mindig szétnyíltak a hajtások. Ha leragasztottam, akkor volt könnyebb dolgom.

4. Az alsó részen hegyhajtással kialakítjuk a modell közepét.

5. A felső részen lesz még két hajtás. Mindkét oldalon oda-vissza lehajtjuk az átlókat a vízszintes fehér papírhoz és utána összecsípjük középen a papírt, ezt hívják "nyuszi fül" hajtásnak. Térbeli lesz a modell, ha a nyuszi fül hajtást nem lapítjuk le. A fotón az enyém le van lapítva a szkennelés=beolvasás miatt.

6. Kész egy elem, vagy modul. (Már nem volt több fekete ribizlis tasakom, ezért piros gyümölcsös az utolsó.)

Összerakáshoz trükk: 
Egy kis darab papírra ragasztom fel a 6 darab modult, mert nem fedik le teljesen a 360 fokot! Látható, hogy kis rések vannak az elemek között. Ugyanabból a tasakból lesz maradék papír és az biztos olyan színű lesz, mint a többi.

Jó hajtogatást kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése